Látogatók száma

2016. november 14., hétfő

2016-11-14- Mai vacsi-Bableves füstölt nyúljával, tejfölös habarással (Ellában) 32 perc alatt


Hozzávalók:
50 dkg tarkabab
50 dkg sertés "nyúlja"
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
(Mi ezt az általunk üvegben eltett répa-zöldséggel pótoltuk)
-1 közepes méretű zellergumó
-1 szép fej vöröshagyma egészben
-3 gerezd fokhagyma
-150 g tejföl
-3 dkg liszt
-1-2 babérlevél
-só, szemes bors, ecet.
1 teáskanál pirospaprika
1 db fehér húsú paprika egészben.
Víz (kb. 2.5-3 liter)

Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Majd a tejföl és a liszt kivételével mindent tegyünk bele a betétedénybe.
Nyomjunk bele három gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval. Öntsük fel vízzel a full jelzés alatt 1-2 centi magasságig A kukta lezárása után indítsuk el a bab programot.
Amikor lejárt a program leeresztjük a gőzt, a hagymát kivesszük és a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk a levest. Bármelyik programon elindítjuk nyitott tetőnél a főzést. Várjunk, míg egyet rottyan. Ízesítsük ecettel és ha szükséges, sózzunk utána. Az ilyen sűrű, tömény levesek mellé egyáltalán nem szégyen kibontani egy kellemes száraz bort. Például a szekszárdi kékfrankos nem egy rossz választás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése