2016. november 3., csütörtök
Ééééés megjött az újabb huncutságunk az AVAIR ELLA LUX 6 névre hallgató intelligens kukta!
Ééééés megjött az újabb huncutságunk az AVAIR ELLA LUX 6 névre hallgató intelligens kukta!
Nem szokásom eszközöket, tárgyakat személyiséggel felruházni, de úgy gondolom,
hogy ez a masina hamarosan családtaggá fog válni nálunk. Pontosan úgy, mint a Weninger befőzőautomatánk.
Nagyon régóta szemezgettünk ezzel a berendezéssel és nem kimondottan az "úri passzió" vezérelt bennünket, amikor a megvásárlása mellett döntöttünk. Szinte
lehetetlen azokat az előnyöket felsorakoztatni, amelyek egy ilyen kukta használata mellett szólnak. Nem is koptatnám ezzel feleslegesen a billentyűzetet, hiszen a
termék honlapjáról mindenki kellő mélységben tájékozódhat ennek a csodamasinának minden paraméteréről, tulajdonságáról. A jövőben mi, mint felhasználók
szeretnénk a kukta által készített ételeken, fortélyokon, recepteken keresztül egyfajta képet adni ELLÁRÓL. Így azonnal belevetettük magunkat a dolgok közepébe és
mivel a puding próbája az evés, ezért egy csirkehúslevessel avattuk fel ELLÁT. Mint bizonyára tudjátok, hogy a befőzőautomatával sok (a saját kertünkben termett)
egészséges, a főzéshez sütéshez konyhakészre előkészített nyersanyagot tettünk el a nyáron. Olyat is mint pl. a húsleveszöldség üvegben. Tehát könnyű dolgunk
van, hiszen csak egy egész csirkét kellett megpucolni, konyhakészre darabolni. És most jön ELLA a maga fürgeségével! A készülékből kivettem a belső nemesacél
betétet, amit elmosogattam, majd a feldarabolt csirkét a belsőségekkel (máj, szív, zúza) együtt belepakoltuk az edénybe. Ezután jön rá 2-3 gerezd pucolt fokhagyma,
egy teáskanálnyi szemes bors, egy üveg általunk eltett leveszöldség (amely répát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét és egész vöröshagymát tartalmaz). Ezen
kívül még tettem bele egy kisebb burgonyát is meghámozva. Jöhet némi só esetleg ételízesítő, házi vegeta. Úgy gondolom, hogy senkinek nem kell bemutatni a vasárnapi húslevesfőzés hagyományos módon történő eljárását. Igaz, hogy nem bonyolult, de elég sziszifuszi tevékenység. Ahhoz hogy szépen gyöngyöző és szép átlátszó, tiszta legyen a végeredmény, bizony 2-3 órát is kell. lassú tűzön főznünk a levesünket, miközben rendszeresen meregetjük le a habot a tetejéről. Lehet, hogy
hihetetlen, de ELLA mindezt 20 perc alatt megoldotta. És a hagyományos módszernél sokkal finomabb és tisztább levest készítettünk vele. Arról az apróságról, meg ne
is beszéljünk, hogy a húslevesünk mindenféle felügyelet nélkül készült el. És semmi nem főtt szét vagy maradt rágós, kemény. Nem kellett arra ügyelni, hogy mikor
puhul a hús annyira, hogy beletehessük zöldségeket! Nem kell attól rettegni, hogy szétfő az az egyetlen szem krumplink és zavarossá teszi a levest. Fogalmam sincs,
hogy ELLA hogyan csinálja, de hogy nagyon jól csinálja a rábízott feladatot, az biztos! Azt hiszem megtartjuk!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése