Mivel az idén tavasszal az első szüretkor még nem volt meg a befőzőautomatánk, így elég sok mindent a fagyasztóban voltunk kénytelenek elrakni. Többek között meggyet, egrest,
zöldbabot és zöldborsót is. Aztán nagyon kellene a hely másnak , így a következőkben fagyasztott gyümölcsökkel és zöldségekkel tesztelgetem majd az ELLÁT.
A mostani kreáció:
4 perces gyümölcsleves Ellában.
Azért 4 perc, mert 3 perc volt a tényleges főzés, majd levett tető nélkül 1 perc amíg a pudingporral elkevert kb. 7 dl tejjel rottyantottam egyet a gyümölcslevesen.
Következő hozzávalókból készült:
30 dkg mélyhűtött egres
30 dkg mélyhűtött meggy
egy 330 ml-es üveg általunk eltett (ivólékészítésből visszamaradt alma, banán pép) sűrítéshez
pár szem egész szegfűszeg
pár fahéjdarab
1 tasak vaníliás cukor
4-5 evőkanál cukor (vagy valamilyen édesítőszer ízlés szerint)
1 evőkanál tejszín ízű pudingpor
7-8 dl tej
1 csipetnyi só
Az 1 evőkanál pudingporon és a tejen kívül mindent az ELLA króm üstjébe teszünk és annyi vízzel feleresztjük, ami ellepi a gyümölcsöket. Majd egy fa vagy műanyag kanállal kissé megkeverjük az egészet. A betétedényt beletesszük ELLÁBA, zárjuk a kuktát és kézi beállításon 3 percre állítjuk a főzési időt. Amikor Ella végez, akkor a nyomás eltávozása után levesszük a tetőt és hozzáadjuk a tejet a benne elkevert pudingporral. Nyitott tetőnél kavargatás mellet további 1 percig készre főzzük.
A végeredmény pazar. Csodálatosak az ízek, de egyetlen szépséghibája van a dolognak. A meggy és az egres állaga határértéken van, tehát a 3 perc főzési idő sok neki. Ha legközelebb ELLÁBAN főzök, akkor elég lesz a 2 perc is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése