2016. november 6., vasárnap
2016-11-06-Lencseleves intelligens kuktában
Ma megint egy nagyon finom ebéddel lepett meg bennünket ELLA az új szerzemény. A behabarással együtt kb. 25 perc alatt végzett. Bár általában nálunk is a vasárnap az un. húsleveses nap, de mivel csütörtök este beáldoztuk a csirkénket egy próbafőzésre, így ma egy lencselevest bíztunk rá újdonsült szakácsnőnkre. Mi tagadás, félelmetesen jól teljesített. A recept Kenyércsücsök oldaláról való.
(Most legalább kipróbáltuk a masinát kerámia betétet is)
Nálunk csak annyi a változás, hogy nem főztünk bele tésztát és a répa zöldséget egy 330 ml-es általunk eltett natúr répa-zöldség váltotta fel. És ebből adódóan nem kockára, hanem karikára vannak a zöldségek darabolva.
Íme a recept:
Hozzávalók
25 dkg lencse (2 órára beáztatva)
2 szál dundi sárgarépa (1 cm -s kockákra vágva)
2 szál gyökér ( 1 cm-s kockákra vágva)
1 fej vöröshagyma apróra darabolva
10 - 15 dkg házi szalonna, sonka apró kockákra darabolva
3-4 db babérlevél
petrezselyem aprítva + zellerszár egészben
2 tk pirospaprika
1 tk sótlan ételízesítő
1/4 mk bors
csipet chili
2 ek olaj
2 tk só
2 - 3 l víz
2 marék rizstészta
Habarás
1 kispohár tejföl
1 ek mustár
2 ek liszt
ízlés szerint még ecet egy pici
Elkészítés
A gépet nyitott fedővel elindítom, megpirítom benne a szalonnát, majd rádobva tovább a hagymát is. Kikapcsolom a gépet. Minden hozzávalót a gépbe teszek a tészta és a habarás kivételével majd jól elkeverem, a fedőt ráteszem és a SOUP = Leves programon megfőzöm a levest. Sípszó után leveszem a fedőt beleteszem a tésztát. Elindítom ismét a gépet pár perc alatt megfő a tészta, ezután behabarom a levest. Ha kell utána ízesítek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése