Nagyon jól szerepelt az idén, júliusban eltett spárgatök. Tökéletes főzeléket készítettünk belőle az Ella intelligens kukta segítségével.
Az alábbi recept alapján készítettük el. Feltétnek tükörtojást sütöttünk hozzá.
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök (Mi esetünkben 800 ml-es saját eltevésű konzervtök amit felhasználás előtt egy léről leöblítettünk csapvízzel)
1 csokor zsenge kapor fele apróra vagdosva (mi esetünkben 1 púpozott teáskanál szárított kapor)
1 tk 10 %-s ecet
3 tk himalája só
2 - 3 tk cukor
1 tk pirospaprika
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
4 dl víz
Továbbá:
2 ek liszt
2 dl tejföl (mi esetünkben 1.75 dl-es tejföl)
pici tej
Elkészítés:
Minden anyagot beletettünk a főzőedénybe. Elindítottuk a RICE = RIZS programot. Sípszó után a gőzt kiengedtük, a gép fedelét eltávolítottuk és az előzőleg bekevert liszt + tej + tejföllel behabartuk a főzeléket és 1 perc alatt összefőztük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése