Látogatók száma

2016. november 26., szombat

2016-11-26-Tavaszi zöldségleves csirkemellel (intelligens kuktában)



Mivel a télbe és a rossz időbe rohanunk, ezért egy ilyen finom tavaszi és nyári ízeket felidéző leves szinte felüdülést jelent.

A receptben szereplő alapanyagokat az én esetemben szinte kivétel nélkül a kertünkben télire eltett alapanyagok és szárítmányok helyettesítették.

Hozzávalók: 35-40 dkg csirkemell, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem gyökér, 15-20 dkg karfiol, 15-20 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, kurkuma, lestyán, zeller zöld. 2 gerezd fokhagyma egészben, és szárított csiperkegomba, amit előtte 1-2 órával beáztattunk.

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vékony karikára vágjuk. A karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet kockákra vágjuk. A vajat az olajjal együtt felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a csirkemellet, és addig dinszteljük tovább, míg a hús kifehéredik. Ezt mind nyitott kuktafedőnél tesszük. Nincs más hátra, mint hozzápakolni a többi hozzávalót , majd felöntjük a kuktát vízzel, (jelen esetben 2 liter). Sózzuk és meghintjük kevés borssal valamint egy kevés kurkumát is teszünk hozzá. Én az általam szárított lestyánból és zellerlevélből egy nagyobb csipetet is tettem a levesbe.Lezárjuk a kuktát és elindítunk egy levesprogramot. A végén levett kuktafedőnél a leveshez adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és egyet forralunk még rajta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése