Hozzávalók / 4-5 adag
50- 60 dkg csirkemell filé
2 db. 290 ml-es üveg rókagomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál saját készítésű paprika-paradicsomkrém. (Ennek hiányában 1-1 púpozott teáskanál piros arany és sűrített paradicsom)
1 db. 175 g-os tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
1/2 mérőcsésze (80 ml. víz)
só ízlés szerint
Elkészítés
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát levett kuktafedélnél megfonnyasztjuk az olívaolajban, majd hozzátesszük a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk (a liszt és a tejföl kivételével) a többi hozzávalót és lezárjuk a kuktát. Lefuttatunk egy RICE/RIZS programot. Amikor lejárt a program, megvárjuk, amíg a kuktafedő nyithatóvá válik, tehát nem eresztjük el a szelepen a gőzt. Összekeverjük a kanálnyi lisztet a tejföllel és összekeverjük a paprikással. 1-2 percig manuális programon állandó kavargatás mellett az egészet készre főzzük. Egy másik betétedényben előkészítjük a köretnek való rizst. Mi most csak két személyre valót főztünk a következő arányokat használva:
2 mérőpohár "A" minőségű rizs
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
3 1/2 mérőcsésze hideg víz.
A betétedénybe beletesszük az olajat, majd a többi alapanyagot. Kissé megkeverjük és lefuttatjuk a RICE/RIZS programot. A program lefutása után kb. 10-12 percet várva levehetjük a kuktafedőd és már tálalható is a vacsoránk!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése