2016. november 29., kedd
2016-11-29- Mai csöppet sem fogyókúrás vacsi-Zsenge bableves füstölt kolbásszal, répával, zöldséggel LEVES programon (20 perc alatt intelligens kuktában) és mellé egy kis szalagos farsangi fánk saját készítésű kajszidzsemmel.
A bableves a nyáron általunk eltett és megtermelt hozzávalókból készült. (kivéve a kolbász és a szalonna)
Hozzávalók:
kb 30 dkg fagyasztóból elővett zsenge bab
1db. 330 ml-es üveg répa és zöldség konyhakész konzerv
1 db. 720 ml-es üveg sertés alaplé ( kiegészítve még ugyanennyi vízzel)
1 teáskanál pirospaprika.
egy szép fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg füstölt szalonna
1 szál füstölt csemegekolbász.
só (mindenképp figyelembe kell venni a kolbász sótartalmát is)
Elkészítés:
Nyitott kuktafedőnél és egy tetszőleges program elindításánál a felkockázott szalonnát zsírjára sütöttük, majd a megpucolt és feldarabolt vöröshagymát az összezúzott fokhagymával megfonnyasztottuk. Ezután hozzáadtuk az összes többi alapanyagot és a kuktát lezártuk. Elindítottunk egy LEVES programot és kész is a finomság :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése