2016. november 30., szerda
2016-11-30-Mai vacsi-Zöldborsófőzelék sertéspörkölt feltéttel, intelligens kuktában
A zöldborsófőzelék 12, a sertéspörkölt 24 perc alatt született meg Ellában
A főzelék receptje:
1/2 kg zöldborsó (mirelit)
1 kisebb fej hagyma
1 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
pici őrölt bors
1 evőkanál liszt
1 doboz 140 grammos tejföl
Elkészítés:
A hagymát az olívaolajon megdinszteljük tetszőleges program elindításával nyitott kuktánál. Majd ezután az összes hozzávalót (kivéve a tejfölt és a kanálnyi lisztet) beletettem a betétedénybe és elindítottam a RICE/RIZS programot. Amikor megfőtt, behabartam a tejfölben elkevert liszttel a főzeléket. Még nyitott fedővel 1 percig főztem.
A sertéspörkölt receptje:
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb vagy lapocka
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
(a paprikát, paradicsomot a nyáron eltett natúr lecsóval helyettesítettem 4 evőkanálnyival)
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany (saját készítésű paprikakrém)
só
2 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál sertészsír
1/2 mérőcsésze száraz vörösbor
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk.
A fokhagymát hagymazúzón összezúzzuk. A paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. (A mi esetünkben elmarad, mivel lecsóból dolgozunk)
A hagymát a sertészsíron megdinszteljük tetszőleges program elindításával nyitott kuktánál. Majd hozzátesszük a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt és lezárt kuktánál elindítunk egy MEAT/HÚS programot. Ez egy 24 perces program. Ha fiatalabb sertésből van húsunk, akkor elég a STEW/PÖRKÖLT program is. Ez 18 perc.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése