2017. november 22., szerda
2017-11-22-Rókagombás csirkepörkölt intelligens kuktában
Hozzávalók:
4 db csirke felsőcomb
1 db. 300 ml-es üveg rókagomba
1 nagy fej vöröshagyma (a mi esetünkben 2 evőkanál sóban eltett vöröshagyma)
1 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 gerezd fokhagyma (a mi esetünkben 1 mokkáskanál sóban eltett fokhagyma)
1 paprika
1 paradicsom (A mi esetünkben a paprika és a paradicsom 3 evőkanál saját eltevésű natúr lecsóval helyettesítve)
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 dl száraz fehér vagy rozé bor
őrölt bors
só
Tejföl a tálaláshoz.
Két lehetőség kínálkozik az elkészítésében. Az egyik, hogy a hagymaféléket nyitott kuktafedőnél a zsiradékon megpirítjuk és utána tesszük bele az összes többi hozzávalót, vagy ahogy én szoktam. Mindent egyszerre bele és elindítok egy pörkölt programot. (STEW). A gőzt nem engedem el, hanem hagyom, hogy a kukta magától nyitható legyen. Ha esetleg kicsit híg a pörkölt szaftja (ez nagyon húsfüggő), akkor nyitott fedőnél főzhetünk el belőle.
Én most orsótésztával tálaltam, tejföllel, saját savanyúsággal és egy kis száraz fehér Olaszrizlinggel
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése