2018. január 20., szombat
2018-01-20-Gombás, tárkonyos, tejszínes tarja intelligens kuktában, nokedlivel.
A recept egy általam összegyúrt verzió Irázi Viki blogjából és Rigó Katalin blogjából.
A kettőt így ötvöztem:
Hozzávalók:
4 szelet tarja (újjnyi vastag szeletek)
30-40 dkg champion gomba (esetünkben általunk szárított gomba volt, amit 2-3 órára beáztattunk felhasználás előtt)
1 közepes fej v.hagyma
2 cikk fokhagyma
2 dl tejszín
só, bors, tárkony, petrezselyemzöld (lehet fagyasztott vagy szárított)
Ezután pedig Viki leírását követve készítettem el a tarjákat.
A kerámiabetét aljába szépen beletesszük a tarjaszeleteket, amelyeket sózunk, borsozunk. Jöhet a tárkony és az aprított petrezselyemzöld. Ezután jönnek a megtisztított fokhagymagerezdek és végül rákarikázzuk a vöröshagymát. Semmit nem teszünk a tarjaszeletek alá! Sem zsiradékot, sem vizet. Lezárjuk a kuktát és elindítunk egy 20 perces programot.
Közben elkészítjük a nokedlit. De akár tésztával is tálalható ez a finom étel.
A program lejárta után, megvárjuk, amíg nyithatóvá válit a kukta, beleszórjuk a gombát, nyakon öntjük 2 dl tejszínnel, majd a kuktafedőt újra ráhelyezve még 3 percig főzzük. A végeredmény fantasztikus. :) Ezelőtt mindig sütőben és tepsiben készítettük az ilyesmit, de így sokkal egyszerűbb és finomabb is. A tarja olyan puha lett, mint a vaj. ;)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése