2018. december 15., szombat
2018-12-15-Parasztos krumplileves füstölt kolbásszal, tarhonyával
Szintén egy egyszerű étel
Hozzávalók:
4 nagyobb szem krumpli meghámozva, felkockázva.
1 nagyobb fej vöröshagyma meghámozva, felkockázva
1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
2-2 szál sárgarépa és petrezselyem felkockázva.
10-12 dkg füstölt kolbász felkarikázva
1-1.5 mokkáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított petrezselyemlevél
1 teáskanál ételízesítő
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
2-2.5 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál étolaj
kb. 2.5 liter víz a felengedéshez
kb. 10 dkg tarhonya
Elkészítés:
Most is, mint általában a mindent bele módszert alkalmaztam, azzal a kitérővel, hogy a 2 evőkanálnyi olajon a tarhonyát nyitott kuktafedőnél, kézi beállítás mellett megpirítottam. Ezután szépen sorban mindent beletettem a betétedénybe, felöntöttem vízzel, majd lassan átkavartam az egészet. Lezártam a kuktát. Én a leves programból visszavettem 2 percet és így 18 perc alatt elkészült a levesünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése