Egy szép csirke készült el az un. kiterített csirke néven elhíresült módszerrel.
Készítettem egy röpke kis videót a szemléltetéshez, amelyben a fontosabb fázisok láthatók. Valójában a türelem mellet az egyetlen kihívást az jelenti, hogy úgy helyezzük el a rácson a csirkét, hogy a csirke mellrésze és a combok egyszerre érjék el a kívánatos maghőmérsékleteket amelyek különbözőek (Comb 82°C, mell 73°C)
Kevés almafafüstöt használtam a sütés első fázisában és a sütés utolsó fázisában pedig nem paradicsom és ketchup alapú szósszal kenegettem a csirkét, hanem egy saját összeállítású méz, mustár, almaecet, almalé és fehérbor egyveleggel.
Köretnek, meg azt ettük mellé, ami épp akadt. Sültkrumpli, cheddar sajt, zöldségek,stb.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése