Látogatók száma

2015. október 26., hétfő

2015-10-26-Tejszínes, tejes zöldbableves


Egy apró figyelmesség.
Ma frissen szedett zöldbabból készített levessel vártam haza a kis feleségem :-)
Most már minden sort felnyűttem a kertből, de úgy gondolom, hogy nem lehet okom panaszra, hiszen szépen kitartott a friss zöldbab így október végéig. :-)

Ezt a tejszínes, tejes variációt készítettem el.

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 kicsi fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
ecet ízlés szerint
pirospaprika

kb. 1,2 l víz
2 dl főzőtejszín
tej (2-3 dl)

Elkészítés:
A zöldbabot tisztítsd meg és vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára.
Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a nagyon finomra vágott vöröshagymát és petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, valamint az őrölt pirospaprikát, majd a rántást öntsd fel kevés hideg vízzel, és keverd simára, végül add a leveshez.
Jól forrald össze, ízesítsd sóval, majd keverd hozzá a főzőtejszínt és a tejet. Még egy rottyantás és kész is. Ízesítheted ecettel ízlésed szerint:-)

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése