Látogatók száma

2015. december 24., csütörtök

2015-12-24-HAGYOMÁNYOS ORJALEVES

Egy jól bevált recept nemcsak az ünnepekre:

ORJALEVES

Hozzávalók:
80 dkg orja (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zeller
20 dkg karalábé
1 fej vöröshagyma
A fűszerezéshez:
gyömbér
szerecsendió-virág
csípős paprika
szemes bors


Elkészítés:
A sertéshúst feldaraboljuk, kb. 3 liter vízbe feltesszük főni. Megsózzuk és beletesszük a megtisztított hagymát és a fűszereket. Amikor felforrt, habját leszedjük, majd beletesszük a megtisztított és feldarabolt zöldségeket. Lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul.

Betétként vékony metéltet (laskát), vagy árpagyöngyöt (gerslit) főzünk bele. Tálaláskor, ha szükséges, színezőként még kevés sáfrányt (sáfrányos szeklicét) is teszünk bele. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése