Látogatók száma

2016. január 1., péntek

2016-01-01-Kocsonya (Alaprecept)

Természetesen a kötelező menü sem maradt el.

Tudom, hogy az elmúlt esztendő utolsó napjaiban szinte kivétel nélkül mindenki ezeket az ételeket készítette, de talán azért is érdemes megosztani 
egymás között egy-egy jó receptet vagy ötletet, hátha valakinek segítségül szolgál.

Kocsonya (Alaprecept)
Mi mindig ezt a verziók készítjük és még soha nem okozott csalódást.

Hozzávalók:

2 kg láb, csülök, bőrke
5-6 fej vöröshagyma
4 fej fokhagyma
2 ek egész bors
2-3 babérlevél
pirospaprika

Elkészítés:

Egy nagy fazékban hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket. Az első forrás után leszedem a keletkezett habot, (de akár lecserélhetjük az 
egész főzővizet is adagonként kb. 4 dl vizet számítva). Hozzáadom a sót és a fűszereket. Puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsírozom a levét 
átszűröm a húst szépen lecsontozva elosztom a tányérokon, majd szépen elosztom a levet is. A kocsonya tetejét dermedés után paprikázom.
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése