Természetesen a kötelező menü sem maradt el.
Tudom, hogy az elmúlt esztendő utolsó napjaiban szinte kivétel nélkül mindenki ezeket az ételeket készítette, de talán azért is érdemes megosztani
egymás között egy-egy jó receptet vagy ötletet, hátha valakinek segítségül szolgál.
Kocsonya (Alaprecept)
Mi mindig ezt a verziók készítjük és még soha nem okozott csalódást.
Hozzávalók:
2 kg láb, csülök, bőrke
5-6 fej vöröshagyma
4 fej fokhagyma
2 ek egész bors
2-3 babérlevél
só
pirospaprika
Elkészítés:
Egy nagy fazékban hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket. Az első forrás után leszedem a keletkezett habot, (de akár lecserélhetjük az
egész főzővizet is adagonként kb. 4 dl vizet számítva). Hozzáadom a sót és a fűszereket. Puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsírozom a levét
átszűröm a húst szépen lecsontozva elosztom a tányérokon, majd szépen elosztom a levet is. A kocsonya tetejét dermedés után paprikázom.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése