Látogatók száma

2016. november 16., szerda

2016-11-16-Mai vacsora-Marhalábszár pörkölt Ellában




Bármennyire is vén marha volt, azért 45-50 perc alatt vaj puha lett a hús a kuktában.


HOZZÁVALÓK

Hozzávalók:
1-2 evőkanál sertészsír
1 kg marhalábszár
3- 4 fej vöröshagyma (kb. 35-40 dkg tisztítva)
3 db paradicsom
3 db paprika
1 ek édes nemes fűszerpaprika
Himalája só 2 púpozott teáskanál
őrölt feketebors ízlés szerint
1-2 babérlevél
1 mk őrölt fűszerkömény
Erős Pista ízlés szerint
Ételízesítő (opcionális)
víz

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: 1. A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a zsírtól. Vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra. (Mi paprika és paradicsom helyett általunk eltett lecsót használtunk).

Az intelligens kuktán elindítunk egy tetszőleges programot nyitott tetővel, majd a zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Kikapcsoljuk a kuktát és amikor kellően visszahűlt akkor hozzáadjuk a fűszereket, majd hozzárakjuk a marhahúst és újból elindítjuk a kuktát, még mindig levett tetővel. Folyamatos kavargatás mellett a húst galambszürkére pirítjuk. Adjunk hozzá egy kevés vizet és rakjuk bele az összedarabolt paradicsomot és paprikát. (A mi esetünkben a natúr lecsó került bele, kb. 5 evőkanálnyi). Lezárjuk a kuktát és elindítjuk az Bone/ Inas hús programot Majd amikor a program lejár, akkor még elindítunk egy Meat/Hús programot is.

Közben orsótésztát készítettünk köretnek. Savanyúságnak pedig a nyáron készített és télire eltett kovászos uborkából bontottunk.
Nagyon jól illik hozzá egy kis száraz bor. Egy kellemes Bikavér, vagy Merlot, vagy Cabernet Sauvignon nem fogja elrontani az estét, az biztos .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése