Zömében a nyáron eltett saját hozzávalókból dolgoztam
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó fagyasztott
1 db 500 ml-es üveg kockára vágva eltett cukkini
2 db közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
1 db paradicsom
(a fentieket kiváltottuk egy evőkanál saját készítésű paprika és paradicsompürével)
1 tk piros arany (nálam csípős)
1/2 mérőpohár száraz fehérbor
1-evőkanál sertészsír
só (ízlés szerint)
frissen őrölt vegyes bors
1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Semmi varia. A sertészsírt beletettem a betétedénybe, majd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymákat. Majd ezeket követte az összes többi hozzávaló, amiket lazán összekevertem egy fakanállal. Lezártam a kuktát és elindítottam egy RICE/RIZS programot. Én most orsótésztát főztem köretnek, de lehet nokedlit is szaggatni hozzá. Nagyon finom és egyszerű vacsora egy kis tejföllel és egy pohár kellemes száraz fehérborral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése