Nagyon hamar és nagyon finomat készítettem vacsorára.
Hozzávalók:
1 doboz 25 dkg-os mélyfagyasztott lazacfilé
hal fűszersó ízlés szerint
1/2 citrom leve
1 evőkanálnyi vaj
őrölt fehér bors ízlés szerint
4-5 nagyobb szem burgonya meghámozva felkockázva.
2 evőkanálnyi fehérbor.
Természetesen ez az étel nemcsak lazac filéből, hanem bármilyen más halfiléből, vagy halszeletből is elkészíthető.
A lazac, mint halfajta simán elbír egy kellemes félédes fehérbort is, de ha másfajta halból készítjük, akkor egy kellemes száraz fehérbort öntsünk alá készítéskor, illetve azt fogyaszthatjuk mellé.
Elkészítés:
A fagyasztott lazacfilét kiolvasztottam, majd hal fűszersóval megszórtam. A burgonyákat meghámoztam, kockákra daraboltam.
A betétedényt kikentem az evőkanálnyi vajjal, majd belehelyeztem a lazacfiléket. Köré raktam a kockákra vágott burgonyát, hozzáadtam a fehérbort és belecsavartam a fél citrom levét, megszórtam még az egészet hal fűszersóval, valamint kevés őrölt fehér borssal. Lezártam a kuktát és elindítottam egy RICE/RIZS programot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése