Látogatók száma

2016. december 12., hétfő

2016-12-22- Raffaello saját kezűleg



Ma este megleptem a Drága Feleségem egy kis desszerttel. Bár eredetileg Raffaello golyócskákat
akartam készíteni, de 1 evőkanállal kevesebb darált kekszet tettem bele, ezért nem lett teljes egészében "öntartó". :-)
Tehát picit meglaposodott. Felvett egyfajta bonbon formát. :) Mondanom sem kell, hogy így is sikert arattam vele, hiszen az íze teljesen megegyezik az eredetivel. Még azzal a különbséggel is, hogy én a közepébe nem mandulaszemet, hanem a kertünkben termett mogyorószemet csempésztem. :-)

Ha valaki szeretné elkészíteni annak itt a recept:

Hozzávalók:

30 dkg cukor,
25 dkg margarin,
30 dkg tejpor (legjobb a zsíros),
20 dkg kókuszreszelék, (és pár dkg. a golyók külső felületére).
mandula (natúr) "esetünkben mogyoró"
3 púpozott evőkanál darált keksz (nyugodtan lehet 4 kanál is)

Elkészítés:

Másfél dl vizet + 30 dkg cukrot felforralni, 25 dkg margarint hozzáadni felolvasztva, ha félig kihűlt,
belekeverni 30 dkg tejport, 20 dkg kókuszreszeléket és a 4 evőkanál darált kekszet. 3 órára hűtőbe rakjuk, utána a
két tenyerünk között golyókat formálunk belőle, beleszúrunk egy-egy mandulát( mogyorót), és kókuszba
hempergetjük. Sütőpapírral borított tálcára sorakoztatjuk a golyókat. 6 óra hűtés után fogyasztható. Még finomabb ám ha mellé egy kis édes Tokai bort kortyolgatunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése