Látogatók száma

2016. december 14., szerda

2016-12-14-Mai vacsi-Brassói aprópecsenye intelligens kuktában.



Ez is lényegesen egyszerűbb így kuktában, mint hagyományos módon.
Mindenképp időt spórolunk vele, hiszen amíg a kuktában készül a hús (amire egyszer sem kell ránézni), addigra szépen megsüthetjük a kockákra vágott burgonyát.

Hozzávalók:

80 dkg sertéshús (lapocka,comb)
2 kisebb fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1/2 mokkáskanál őrölt bors
1 evőkanál saját készítésű paprika-paradicsom krém
só ízlés szerint.
1 evőkanál sertészsír.
1/4 mérőcsésze víz

kb. 1 kg burgonya
Étolaj a burgonya sütéséhez.

Elkészítés:
Az egy evőkanál sertészsírral kikentem a betétedényt, majd minden hozzávalót beletettem. (Kivéve a burgonyát és az étolajat). A vöröshagymát apró darabokra aprítva és a fokhagymát fokhagymazúzón összenyomva, a húst felkockázva. A legvégén hozzáadtam 1/4 mérőcsésze vizet és az egészet lazán összekevertem egy fakanállal. Rátettem a kuktafedőt és elindítottam egy MEAT/HÚS programot. Ez 24 perc. Így volt időm szépen serpenyőben, olajban megsütni a felkockázott, megmosott burgonyát. Aztán már csak ízlés kérdése, hogy a sült burgonyát összekeverjük-e a finom, fokhagymás szaftos hússal, vagy köretként tesszük mellé. Saját készítésű nyáron elrakott kovászos uborkával ettük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése