Látogatók száma

2016. december 16., péntek

2016-12-16-Mai vacsi-Csicseriborsó leves intelligens kuktában



Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
5 dkg kolbász–elhagyható (mi most kolbász nélkül készítettük)
10 dkg gersli (1 mérőcsésze)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom (saját eltett sűrítményből tettem egy evőkanálnyit)
1 marék friss petrezselyem
3 db babérlevél
só (természetes, nem finomított)
bors
2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)

Elkészítés:
Áztassuk be 1 éjszakára a csicseriborsót (Ha nem konzervből dolgozunk)
Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a fokhagymát vágjuk apróra, a kolbászt karikázzuk vékonyra
Mindent egyszerre beletettem a betétedénybe, felöntöttem kb 1.5 liter vízzel, lezártam a kuktát és elindítottam egy BEAN/BAB programot. 32 perc múlva már tálalhatjuk is. Mi még rászórtunk némi friss petrezselyem zöldet és egy kis tejfölt elkevertünk a tányérban. 
Megjegyzés:
- el lehet hagyni a gerslit, úgy is finom
- ha testesebb ízt szeretnénk, akkor kevés füstölt hússal is készíthető
A kolbász is elhagyható. Nagyon finom anélkül is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése