2016. december 22., csütörtök
2016-12-22-Mai vacsi-Sárgaborsó főzelék intelligens kuktában, sült debrecenivel
By Sanyi at december 22, 2016
Nincs hozzászólás
Hozzávalók:
1/2 kg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
só, bors
1 db. babérlevél
annyi víz, hogy épp ellepje
kevés tej a habaráshoz.
Elkészítés:
A sárgaborsót kb. 2 órára beáztattam, majd több léről lemostam.
A megtisztított és felaprított vörös és fokhagymát a zsírral és a többi hozzávalóval beletettem a betétedénybe, enyhén megkevertem és felöntöttem annyi vízzel, hogy a víz éppen ellepje a sárgaborsót.
Elindítottam egy BEAN/BAB programot (32 perc). A kuktafedő levétele után egy kevés tejet tettem hozzá és nyitott fedőnél még egyet rottyantottam rajta. Természetesen amíg Ella dolgozott, addig bőségesen volt időm egy serpenyőben sütni pár darab debrecenit feltétnek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése