2016-12- (23 és 24)-Ünnepi menü intelligens kukta segítségével.
Az első recept: "Kamu töltött káposzta" Ellában
Természetesen az idén is az előző évekhez hasonlóan készítettük el az ünnepi finomságokat. De mindenképp megemlítendő, hogy lényegesen gyorsabban és egyszerűbben, mint az előző években, hiszen nagy segítségünkre volt a pár hónappal ezelőtt vásárolt intelligens kukta.
Azt szokták mondani, hogy jó bornak nem kell cégér, ami igaz is. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindenképp érdemes közkinccsé tenni az olyan ötleteket, praktikákat, berendezéseket, amelyek ismerete, használata hatalmas terheket vesz le a vállunkról. Sok időt, energiát spórolhatunk meg velük és általuk.
Elfogultság nélkül állíthatom, hogy az Ella intelligens kukta legalább annyira forradalmasítja a konyhai munkálatokat, mint annak idején pl. a mosás területén az automata mosógép. Használatával kb. 60%-energiát spórolunk és 3-4X annyi időnk marad más tevékenységre, mint pl. a gáztűzhely mellett fakanállal a kezünkben órák hosszat állni. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az Ellában készült ételek aromája és íze valami felülmúlhatatlanul finom. Mellesleg rengeteg étel így elkészítve, sokkal egészségesebb, mint hagyományos módon készítve. Egy ilyen kukta társaságában csupán picit kell átszervezni az eddigi főzési szokásainkat . Mivel a kényelem könnyen megszokható, ezért hamar nélkülözhetetlenné válik a mindennapokban.
Amiben most remekelt a masina, az a halászlé, a "Kamu töltött káposzta" valamint a majonézes burgonyasaláta elkészítése volt.
Minden évben Karácsonykor egy nagyon finom töltött káposztát készítettünk egy Erdélyből származó recept alapján. Mi tagadás, kb. 4 órányi időt vesz igénybe az elkészítése.
Kutakodva az interneten, rátaláltam egy intelligens kuktában készíthető ételre, amely a "kamu töltött káposzta" nevet viseli.
Azért és attól kamu, mert nem tartalmaz tölteléket, de gyakorlatilag minden hozzávaló benne van és ízben, aromában vetekszik bármelyik hagyományos töltelékeket tartalmazó káposztával.
(Ez egy általam egyszerűsített recept. Az eredeti tartalmaz még egy szál füstölt kolbászt és kb. 50 dkg. oldalast is)
A "kamu töltött káposzta" hozzávalói:
1 kg. darált sertés hús
fél füstölt csülök
1 kg. savanyú káposzta
2 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom (nálunk saját készítésű paprika, paradicsomsűrítményből 1 evőkanálnyi)
4 gerezd fokhagyma
2 dl rizs
bors, majoranna, babérlevél, pirospaprika
2 evőkanál sertészsír
Elkészítés:
Levett kuktafedő mellett egy tetszőleges program elindításával a betétedénybe tett 2 evőkanál zsíron megfonnyasztottam a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és hozzátettem az összezúzott fokhagymát is. Majd hozzátettem a darált húst és azt fehéredésig pirítottam a betétedényben. Ezután hozzáadtam az összes többi hozzávalót a fűszerekkel együtt. Enyhén megkavartam és óvatosan a közepébe süllyesztettem a fél füstölt csülköt. Az egészet felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte. BONE/INASHÚS programot 2X elindítottam. A végeredmény fantasztikus és ami nem mindegy, hogy 1 óra alatt, felügyelet nélkül készült el. Kevés tejföllel, némi kis Juhfarkú borral, friss, puha kenyérrel fogyasztottuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése