Hozzávalók:
Kb. 40 dkg csiperkegomba megpucolva, felszeletelve
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma (mi az általunk sóban eltett vöröshagymát használtuk, 2 evőkanálnyit)
1 szál petrezselyemgyökér és 1 szál répa pucolva, kockázva ( mi az általunk eltett, felkockázott répa petrezselymet használtunk 330 ml-es üveg)
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldség alaplé (mi az általunk eltett 720 ml-es sertésalaplevet használtuk)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
1 pohár tejföl (140g)
1 csapott ek finomliszt
csipetke tészta.
Elkészítés:
Nyitott kuktafedőnél 3 dkg vajban megfuttatjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ezután mindent (a csipetke, a liszt és a tejföl kivételével) beleteszünk a kukta betétedényébe. hozzáadunk még 1.5 liter vizet és elindítunk egy leves programot. SOUP (20 perc)
Én a bolti csipetkét mindig külön főzöm, enyhén sós vízben és tálaláskor adom a leveshez.
Amikor a kukta teteje nyitható, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel. Még egyet rottyantunk rajta és kész is van. :) – itt: Sarkad
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése