Látogatók száma

2017. december 19., kedd

2017-12-19-Tejes salátaleves tojással intelligens kuktában



Mivel a sültek dekorációjához jégsaláta külső leveleit szoktam használni így mindig megmarad a saláta többi része. :) Természetesen semmit nem dobunk el, így aztán salátaleves készült belőle.
Ez egy régebbi hagyományos recept, de átvariáltam intelligens kuktához.

Hozzávalók
1 közepes fej fejes saláta (esetünkben jégsaláta)
2 gerezd fokhagyma (esetünkben a nyáron sóban eltett fokhagymakrémből egy teáskanálnyi)
2 ek napraforgó olaj (én vajat használtam)
1 l tej
só ízlés szerint
2 ek cukor
4 db tojás (fejenként 1)
0.5 ek ecet (elhagyható)
2 evőkanál finomliszt

Elkészítés
A salátaleveleket megmossuk, daraboljuk, vagy tépkedjük és intelligens kuktában két mérőpohár vízzel a Steam/Vegetable programot elindítjuk (kézi beállítás 10 perc is jó).
Az olajból (vajból) és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felengedjük a tejjel, jól elkeverjük, sózzuk. A kuktafedő levétele után a salátára öntjük a rántást a tejjel és nyitott fedőnél felforraljuk
Mikor forr, megcukrozzuk, és beleeresztjük egyenként a tojásokat.
Pár percig főzzük, majd kikapcsoljuk a kuktát, csak simán rátesszük a fedőt és hagyjuk tálalás előtt negyed órát fedő alatt pihenni, hogy a tojások sárgája megkeményedjen.
Tálaláskor ecettel ízesíthetjük. – itt: Sarkad

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése