Látogatók száma

2017. december 20., szerda

2017-12-20-Csülkös bableves intelligens kuktában



Hozzávalók:

25-30 dkg szárazbab
egy fél füstölt csülök (kb.40-50 dkg)
1 mokkáskanál őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma (esetünkben saját eltevésű fokhagymakrém, 1 teáskanálnyi)
1 nagy fej vöröshagyma (esetünkben saját eltevésű aprított vöröshagyma, 2 evőkanálnyi)
1-1 szép szál sárgarépa és petrezselyemgyökér pucolva, kockázva, (esetünkben 1db. 330 ml-es üveg saját eltevésű felkockázott répa, zöldség keverék)
2 evőkanál olaj (esetünkben sertészsír)
1-1.5 evőkanál pirospaprika
1 pohár 175g os tejföl
1 evőkanál finomliszt

darált csípős paprika (Erős Pista)
1 üveg (720 ml) sertéscsontból készített alaplé (és víz)

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom. A hagymát fokhagymát megpucolom, felaprítom. A fokhagymát
fokhagymatörőn áttöröm. A füstölt csülköt lefejtem a csontjáról és a húst felkockázom. Ellában nyitott tetőnél a zsiradékban megfonnyasztom a hagymákat. a gépet kikapcsolva picit hűlve hozzáteszem és belekeverem a pirospaprikát. Ezután sorban minden hozzávalót a kuktába teszünk. A sóval érdemes vigyázni, mert a csülök is sós elég rendesen! Felöntjük az alaplével és még plusz vízzel, rátesszük a kuktafedőt és 2X BONE/INASHÚS programon elkészítjük az ételt. Utolsó mozzanatként hozzáadjuk a tejfölben elkevert lisztes habarást és kb. egy perc alatt nyitott kuktafedőnél összeforraljuk az egészet. Tálaláskor tehetünk hozzá még némi kis tejfölt, erős Pistát, vagy csípős zöldpaprika karikákat.

MEGJEGYZÉS:
Én ezt az ételt már úgy is elkészítettem idő hiányában, hogy nem pirítottam elő nyitott kuktafedőnél a hagymát és nem a zsiradékban oldottam a pirospaprikát, (hanem a végén tettem bele a habarással együtt). A legelején a tejföl a liszt és a paprika kivételével mindent egyszerre beletettem a kuktába és a fenti 2X BONE/INASHÚS programon megfőztem a levest. Ember legyen a talpán, aki talál a két módszer között ízbeli különbséget. :) – itt: Sarkad

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése