2018. január 24., szerda
2018-01-24-Zöldbabos lecsó rizzsel, virslivel
Igazán könnyű dolgunk van, mivel a nyáron mindent konyhakészen elraktunk a téli hónapokra. Tehát gyakorlatilag nincs más teendőnk, mint a kamrapolcról elővenni az üvegeket és a "mindent bele" módszerrel intelligens kuktában egy 18 perces pörkölt programon megfőzni ezt az ízletes lecsót.
Az alaprecept az internetről származik a következő hozzávalókból áll, ha nyers alapanyagokból dolgozunk:
1/2 kg zöldbab tisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
1/2 kg zöldpaprika tisztítva tetszőlegesre vágva (kockára, karikára, csíkozva)
1/2 kg paradicsom kockára vágva
15 dkg vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tk. pirospaprika
4 ek. olaj (nálunk sertészsír 2 evőkanálnyi)
só ízlés szerint
1/2 dl víz
20 dkg virsli karikára vágva
A recepten annyit változtattam, hogy még külön körettel sem bíbelődtem, hanem egy mérőcsésze rizst is hozzátettem a lecsóhoz. Bár a hozzávalók (akár eltett üveges, akár nyers alapanyag) igen sok folyadékot tartalmaz, azért a biztonság kedvéért egy mérőpohárnyi vizet még plusz hozzáadtam a lecsóhoz. Kell is, ugyanis a rizs felveszi a folyadékot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése