2018. január 27., szombat
2018-01-27-Csicseriborsó leves füstölt nyúljával intelligens kuktában
Hozzávalók
50 dkg füstölt nyúlja
50 dkg csicseriborsó (előző este beáztatva)
2-3 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem gyökér
(esetünkben a nyáron üvegben eltett, felkockázott répa+petrezselyemből dolgoztunk)
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál bors
1 db. 500 ml-es üveg általunk eltett húsleves alaplé
1 nagyobb fej vöröshagyma (esetünkben az általunk eltett aprított vöröshagyma)
1-2 gerezd fokhagyma (esetünkben az általunk eltett fokhagymakrém)
só ízlés szerint (mindenképp be kell kalkulálni a füstölt nyúlja sótartalmát)
2 db babérlevél
2 teáskanál őrölt pirospaprika
Kuktában a liszt kivételével megint a "mindent bele" módszert alkalmaztam, majd felöntöttem a kuktát 3/4-ig vízzel. Előbb elindítottam egy bab programot. Mivel a füstölt nyúlja elég keménynek tűnt, azonnal elindítottam egy leves programot is. A két program lejárta után a liszttel még nyitott kuktafedőnél rottyantottam 2 percnyit a levesen.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése