2018. március 8., csütörtök
2018-03-08-Elronthatatlan frankfurti leves gazdagon, intelligens kuktában.
Egyszerű és nagyszerű. Intelligens kuktában pedig egy LEVES/SOUP programon hamar kész van.
Most is mint mindig és ahol csak lehetséges a nyáron eltett, saját hozzávalókból dolgoztunk.
Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta (vagy egy nagynak a fele)
3 db kisebb sárgarépa
3 db fehérrépa
(Esetünkben az általunk elkészített, nyáron eltett répa+zöldségből egy 360 ml-es üveg)
1-2 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
(Esetünkben a nyáron eltett vöröshagyma és fokhagymakrém)
2 db közepes burgonya megpucolva, felkockázva
4-5 pár virsli
3-4 evőkanál olívaolaj
1 üveg saját készítésű sertéscsont alaplé
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 mk. őrölt kömény
1 ek. őrölt pirospaprika
1tk. majoranna
1 pohár (175g) tejföl
2 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítés:
A kelkáposztát felcsíkozzuk. Az összetevőket a tejföl, a liszt és a felkarikázott virsli kivételével a kukta betétedényébe tesszük, felöntjük vízzel a full jelzés alattig és elindítunk egy leves programot.
Sokkal finomabb a leves, ha a virslikarikákat egy serpenyőben kevés zsiradékon kicsit megfuttatjuk. Amikor már nyitható a kukta, akkor beletesszük a virslikarikákat és a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk a levest. Kézi beállításon 1-2 percet még forralunk az egészen, és kész is. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése