2018. augusztus 7., kedd
2018-08-07-Görög paradicsomos zöldbab intelligens kuktában
Bizonyára nem vagyok egyedül, aki ebben a rekkenő hőségben nem kívánja a nagyon tömény, zsíros ételeket.
A most elkészített étel valójában egy zöldség köret, amely kiválóan illeszthető sültek mellé, de tökéletesen megállja a helyét önálló ételként is. Akár hidegen, akár melegen tálalva.
Amennyiben olyan szerencsések vagyunk, hogy van veteményesünk, akkor gyakorlatilag minden
alapanyagot frissen tudunk beszerezni hozzá. (Én egyedül kakukkfüvet használtam szárítottat)
Hozzávalók a következők:
50 dkg zöldbab (ceruzabab, lehet mirelit is)
30 dkg paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
oregánó ízlés szerint
zellerlevél ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 csokor petrezselyem (nagy)
Elkészítés:
Én most is, mint általában kuktás ételeknél a "mindent bele" elvet követtem.
A kukta betétedényébe belelöttyintettem az egy evőkanál olíva olajat.
A megpucolt és feldarabolt vöröshagymát a három gerezd fokhagymanyomón átnyomott
fokhagymával, a megmosott feldarabolt paradicsommal és zöldbabbal együtt szintén a betétedénybe
tettem. Fűszerollóval belevagdosom a megmosott zöld fűszereket is az edénybe. (A petrezselyemből
hagyok a tálaláshoz egy keveset, amivel majd megszórom az egészet. Ezután jön a só és a bors,
majd mindezt lazán összekevertem. Semmi folyadék nem kell alá, mert a paradicsom fog levet
engedni. Lezárt kuktafedőnél elindítottam egy SOUP/LEVES programot. (Esetleg meg lehet
próbálkozni egy 13-15 perces kézi programmal a LEVES program helyett.)
A végeredmény egy nagyon finom, kellemesen pikáns "cucc". ;) :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése