/Még egy spárgás recept, amit érdemes elkészíteni/
HOZZÁVALÓK
50 dkg fehér spárga
1 db. kisebb cukkini
40 dkg csiperkegomba
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj
3 késhegynyi szerecsendió
1.5 dl száraz fehérbor
1.5 dl tejszín
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál finomra vágott snidling
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, majd kimerjük. A felkockázott cukkinit is 2-3 percre beletesszük a forrásban lévő vízbe, majd leszűrjük. A gombát tisztítás után feldaraboljuk, majd serpenyőben gyorsan átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben, forró vajon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, hozzáadjuk a gombát, a cukkinit és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Állandóan kevergetve, nagy lángon még 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Az ételízesítőt feloldjuk a borban, és összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre, és kb. 2-3 perc alatt kislángon összefőzzük. Snidlinggel meghintve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése