Látogatók száma

2019. május 16., csütörtök

2019-05-16-GOMBÁS, PÓRÉHAGYMÁS, CUKKINIS SPÁRGARAGU


/Még egy spárgás recept, amit érdemes elkészíteni/

HOZZÁVALÓK
50 dkg fehér spárga
1 db. kisebb cukkini
40 dkg csiperkegomba
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj
3 késhegynyi szerecsendió
1.5 dl száraz fehérbor
1.5 dl tejszín
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál finomra vágott snidling
őrölt bors



ELKÉSZÍTÉS

Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, majd kimerjük.  A felkockázott cukkinit is 2-3 percre beletesszük a forrásban lévő vízbe, majd leszűrjük. A gombát tisztítás után feldaraboljuk, majd serpenyőben gyorsan átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben, forró vajon megfonnyasztjuk a felkarikázott  póréhagymát, hozzáadjuk a gombát, a cukkinit és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Állandóan kevergetve, nagy lángon még 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Az ételízesítőt feloldjuk a borban, és összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre, és kb. 2-3 perc alatt kislángon összefőzzük. Snidlinggel meghintve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése