Látogatók száma

2019. május 18., szombat

2019-05-18-Mai ebéd-Marokkói bableves és piskóta saját eltevésű kajszilekvárral töltve.


Ma nagyon gyorsan kellet valami ebédet összeütnöm, így ismételten jó szolgálatot tett az intelligens kukta.
Ez a leves telitalálat, amennyiben egy picit újítani szeretnél a megszokott ízeken! Előrebocsátom, hogy nagyon finom / :)

A leves is és a sütemény is ELLA kuktában készült.
A piskótát   6 tojásból, 6 evőkanál lisztből és 6 evőkanál cukorból, kevés sütőporral a CAKE/SÜTEMÉNY programon készítette el nekünk  a kukta :)

A leves hozzávalói:

1,5 liter víz
kb. 40 dkg fehérbab előző este beáztatva
1 db nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál vegyes, színes bors frissen őrölve
2 kiskanál currypor
cayenne bors (ízlés szerint)
2 kanál szójaszósz
2 db nagyobb vagy 3 kisebb szem burgonya
3 evőkanál étolaj
2 dl főzőtejszín
5 dl csirke alaplé,vagy leveskocka
1 evőkanál keményítő
1 kiskanál kurkuma
ízlés szerint petrezselyem vagy koriander zöld a tetejére

Elkészítése:

A hagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit finomra, utóbbit közepes kockára vágjuk. Az ELLA kuktában a mindent bele (kivéve a főzőtejszínt és az 1 evőkanál keményítőt) módszerrel BONE/BAB programon megfőzzük a levest.

A főzőtejszínt és az 1 evőkanál keményítőt kevés forró levessel összekeverjük, majd ezzel behabarva ételünket,kézi programon 2
perc alatt összefőzzük.

Frissen vágott petrezselyemmel vagy koriander zölddel díszítjük a tetejét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése