Látogatók száma

2015. június 16., kedd

2015-06-16-Salátafőzelék

Nem kell mindig kaviár!
Mai ügyeskedésem-Salátafőzelék
(Felhasználva konyhakertünk bőséges és csodás ajándékait!)

Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy fej saláta
1 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál ételízesítő
2 evőkanál étolaj vagy margarin
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
cukor, só, ecet vagy borecet az ízesítéshez

Elkészítés:
A salátafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és átnyomjuk. A kaprot, a petrezselymet leöblítjük, és nagyon apróra vágjuk.
Lábasban bő sós vizet forralunk, beletesszük a salátát, és néhány perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A salátát felöntjük 1 dl vízzel, megszórjuk az ételízesítővel és lefedve, lassú tűzön teljesen puhára pároljuk (kb.5 perc). Serpenyőben felmelegítjük az olajat vagy margarint, belekeverjük a lisztet, világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kaprot, a petrezselymet, 2-3 dl hideg vízzel felengedjük, és berántjuk vele a salátát. Belekeverjük a tejfölt, felforraljuk, majd cukorral, ecettel ízesítve tálaljuk.
Én feltétnek virslit főztem hozzá.
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése