Látogatók száma

10,468

2015. június 17., szerda

2015-06-17-Gyors borsóleves


Kedves Ismerőseim!

Ígérem, hogy nem lesz több zöldborsóval készült ételreceptes megosztásom, de úgy gondoltam, hogy ezzel a nagyon egyszerű, finom és gyorsan elkészíthető borsóleves recepttel még kivételt teszek.

Gyors borsóleves

Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa
50 dkg zsenge zöldborsó
3-4 kockacukor (vagy édesítőszer)
1 csokor petrezselyem és (egy két szál gyökér)

(Ha nincs húslevesalapunk, akkor 2-3 húsleveskocka)
Elkészítés:
Az apróra vágott répát (még vizesen, nem lecsepegtetve) hideg tapadásmentes edénybe tesszük. Mikor elkezd sisteregni, hozzáadjuk a zöldborsót (lehet fagyasztott is), és felöntjük 1 deci vízzel. (A sárgarépát minél tovább hagyjuk karamellizálódni, annál kevesebb édesítő kell bele.)

Egy másik edényben vizet forralunk (legjobb, ha maradék húslevest használunk). Ha nincs lefagyasztott húslevesalapunk, akkor megfelel, ha pár darab húsleves vagy erőleveskockát teszünk a vízbe.

Ha már a borsó ráncosodik, átöntjük az egészet a forró vízbe, megsózzuk, édesítjük, rászórjuk a petrezselymet (vagy csokorban belerakjuk, ha nem szeretnénk elfogyasztani) és a felaprított gyökeret is és készre főzzük. Végén kevés fűszerpaprikát és petrezselymet szórhatunk a tetejére tálaláskor.

Én cérnametéltet főztem bele
Jó étvágyat!

Related Posts:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése