Látogatók száma

2016. április 15., péntek

2016-04-15-Salátaleves


Gondoltam, hogy megosztom, hiszen lassan itt a salátaszezon. (A "csókosoknak" már van friss salátájuk!)

Ma megint rám került a sor, így hát egy roppant egyszerű, nagyszerű és (bátran kijelenthetem), hogy kellőképpen kiadós salátalevest készítettem egy eredeti székely recept alapján

Hozzávalók:
5 cikk fokhagyma
1 nagy fej saláta (jelen esetben több kisebb fej)
ecet
liszt (én kukoricakeményítőt használok)
tej
5 dkg szalonna
3 tojás 

Elkészítés:
A karikákra vágott fokhagymát beleteszem a vízbe főni. A megtisztított salátát nagyobb darabokra vágom, és beleteszem a fővő vízbe, fűszerezem. Amikor a saláta megfőtt, ízlés szerint ecettel ízesítem . A lisztből (kukoricakeményítőből), tejből habarást készítek, amivel beforralom a levest.
A szalonnát apró kockákra vágom, lepirítom, hozzáadom a felvert tojásokat, amiket sóval, borssal fűszereztem, és rántottát készítek. Amikor kész a rántotta, felkockázom, és hozzáadom a leveshez. 
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése