Látogatók száma

2016. június 1., szerda

2016-06-01-Zöldborsós csirkeragu


Mivel egész délelőtt esett az eső így ma inkább a konyhában próbáltam magam hasznossá tenni. :-)
Na és mivel elég rendesen terem a kertünkben a zöldborsó, ezért készítettem ebédre egy nagyon finom zöldborsós csirkeragut, rizskörettel.

Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemell
40 dkg borsó
liszt
tejföl
1 fej vöröshagyma
pirospaprika

fehérbors
olaj (én vajat használtam)

ELKÉSZÍTÉS

Olajon (vajon) megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A csirkemelleket kockákra vagy
csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Közben
elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást. Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc főzés), hozzáadjuk a borsót, és további 15 percig főzzük. A
tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük. Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése