Látogatók száma

2017. január 11., szerda

2017-01-11-Mai finomság-Ököruszály leves ELLA intelligens főzőedényben.


Bizton merem állítani, hogy a marhafarokból készült levesnek nincs párja. Ebben a formában, meg kiváltképp nincs.
Nem beszélve arról, hogy ELLÁBAN készítve nem rabolja el a fél napunkat.

Hozzávalók:
1.2 kg marhafarok
2 db fehérrépa
4 szál petrezselyem
1 kis db pasztinák (opcionális)
2 db sárgarépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
2 db zellerlevél
1 közepes fej vöröshagyma
(Nálunk a fentieket kiváltotta egy az általunk eltett 720 ml-es üveg húsleveszöldség)
2-3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (szemes)
kurkuma ízlés szerint
250 g cérnametélt
kb. 2 l víz és egy üveg saját készítésű alaplé

Elkészítés

A marhafarkat megmossuk, (ha van rajta faggyú, akkor lefaggyúzzuk) ízeinél darabokra vágjuk. Beletesszük a
betétedénybe. Mivel tudom, hogy hagyományos módon legalább 240-260 percet is igénybe vesz a főzése, ezért nem
bíztam magam a véletlenre. Ezért csupán a fűszereket és vizet, valamint egy üveg általam (még nyáron marhacsontból
készített alaplevet) adtam a húshoz és elindítottam 2X az BONE/INASHÚS programot. Amikor ez a két program lejárt,
hozzáadtam a zöldségeket is, ahogy szoktuk. (A paradicsomot, paprikát, fokhagymagerezdeket egészben és általunk eltett 720 ml-es üveg húsleveszöldséget amely alapból tartalmazza a répát a gyökérzöldséget, a zellert, a karalábét és a fej vöröshagymát. Ezután újra lezártam a kuktát és elindítottam egy SOUP/LEVES programot. Minden tökéletesen puha lett és
semmi nem főtt szét a levesben. Természetesen sokkal rövidebb idő alatt, mint hagyományos módon. Tehát nem
kellett 4 óra hosszat a gáztűzhely mellett állni és nem kellett a leves tetejéről a habot szedegetni. Továbbá nem kellett
figyelgetni, hogy mit, mikor tegyek, hozzá, mert különben szétfő vagy esetlegesen kemény marad.
Pár perc pihentetés után leszűrjük. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe
belefőzzük a cérnametéltet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése