Látogatók száma

2017. április 11., kedd

2017-04-11-Mai kiadós vacsi-Feles borsó leves füstölt nyúljával, tejfölös habarással, csipetkével ELLÁBAN 32 perc alatt.



Hozzávalók:
20 dkg hántolt feles borsó (zöld vagy sárga)
50 dkg füstölt sertés "nyúlja"
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
(Mi ezt az általunk üvegben eltett répa-zöldséggel pótoltuk)
-1 szép fej vöröshagyma felaprítva
-3 gerezd fokhagyma
-150 g tejföl
-1 evőkanál liszt
-1-2 babérlevél
-fél marék bolti csipetke tészta
-só, bors.
-1 teáskanál pirospaprika
-1 evőkanál sertészsír
-0.5 liter sertéscsontból készített alaplé (saját)
-víz (kb. 2 liter)

Elkészítés:
A feles borsót 1-2 órára beáztatjuk (elhagyható) Kuktában előáztatás nélkül is megfő. A feldarabolt füstölt nyúlját megmossuk, ha úgy ítéljük meg, hogy túl sós, akkor pár órát vízben áztathatjuk. Majd a tejföl és a liszt kivételével mindent tegyünk bele a betétedénybe. Öntsük
fel vízzel a full jelzés alatt 2 centi magasságig és keverjük össze a betétedény tartalmát.
A kukta lezárása után indítsuk el a BAB programot. Ha lejárt a program, a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk a levest. Bármelyik programon indítsuk el nyitott tetőnél a főzést. Várjunk, míg egyet rottyan az étel és kész is. Ha szükséges, sózzunk utána. :) – itt: Sarkad

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése