2017. október 8., vasárnap
2017-10-08-És ha már a birsalmának van a szezonja-Noszvaji birsalmás bableves intelligens kuktában.
Hozzávalók:
- 25 dkg tarka száraz bab vagy fejtőbab
- 7 dl tej
- 400 gr tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 ek. cukor
- 1 kk. só
- 2-3 babérlevél
- 1 közepes paprika
- 2 kisebb birsalma
Elkészítés: A beáztatott száraz babot, a megtisztított, felkockázott birsalmával, az egész paprikával, babérlevéllel, sóval együtt beleteszem a kukta betétedényébe. Kb. 2 liter vízzel felöntöm. Elindítok egy BEAN/BAB programot. Amikor már nyitható a kukta fedele, a liszttel, tejföllel, tejjel készített habarással behabarom a levest. Ízlés szerint még sóval, cukorral ízesítem. Langyosan és hidegen is kitűnő eledel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése