Látogatók száma

2017. december 24., vasárnap

2017-12-24-Kamu töltött káposzta intelligens kuktában

Kamu töltött káposzta intelligens kuktában
Az idén is elkészült. :)

Az eredeti recept tartalmaz még füstölt kolbászt és oldalast, amit én kihagytam, de így is fantasztikus.

Azért és attól kamu, mert nincs benne töltelék, de gyakorlatilag minden hozzávaló benne van és ízben, aromában vetekszik bármelyik hagyományos töltelékekkel készült káposztával.

A "kamu töltött káposzta" hozzávalói:
1 kg. darált sertés hús
fél füstölt csülök
1 kg. savanyú káposzta
2 nagy fej vöröshagyma (nálunk általunk sóban eltett vöröshagymakrémből jó két evőkanálnyi)
1 paradicsom (nálunk saját készítésű paprika, paradicsomsűrítményből 1 evőkanálnyi)
4 gerezd fokhagyma ( nálunk az általunk eltett fokhagymakrémből 1 púpozott teáskanálnyi)
2 dl rizs
bors, majoranna, babérlevél, pirospaprika
2 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

Levett kuktafedő mellett egy tetszőleges program elindításával a betétedénybe tett 2 evőkanál zsíron megfonnyasztottam a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és hozzátettem az összezúzott fokhagymát is. Majd hozzátettem a darált húst és azt fehéredésig pirítottam a betétedényben. Ezután hozzáadtam az összes többi hozzávalót a fűszerekkel együtt. Enyhén megkavartam és óvatosan a közepébe süllyesztettem a fél füstölt csülköt.(Én lefejtettem a csontról a húst, amit felkockáztam) . Az egészet felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte. BONE/INASHÚS programot 2X elindítottam. A végeredmény fantasztikus és ami nem mindegy, hogy 1 óra alatt, felügyelet nélkül készült el. Az étel készítésénél érdemes odafigyelni a káposzta és a csülök sótartalmára!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése