Látogatók száma

2018. január 6., szombat

2018-01-06-Tejszínes zöldbableves-(intelligens kuktában)



Ez a recept a ritakonyhája.hu oldalról származik. Köszönet érte Hadarik Ritának! :) Mindenképp érdemes elkészíteni intelligens kuktában is, mivel nagyon finom. Arról nem beszélve, hogy kuktában főzve egyszerű és gyorsan el is készül. :)

Közlöm az eredeti receptet. Az én "kuktásított" verziómban annyi a különbség, hogy a nyáron eltett hozzávalókból dolgoztam és nem pirítottam elő a zsiradékon (olajon) a hagymát, hanem a kukoricakéményítő és a tejszín kivételével mindent a kuktába tettem, majd elindítottam SOUP/LEVES programot. Amikor a kuktafedő nyithatóvá vált, kézi beállításon a hozzáadott habarással még rottyantottam a levesen egyet.
(Mivel nem volt friss tárkonylevelem, így szárított levéllel készítettem el, amit szintén az elején tettem a leveshez.)

Hozzávalók 4 főre: 1 ek zsiradék, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg ceruzabab, 30 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, víz, só, ételízesítő (1 tk ebből), 2 dl tejszín, 1 tk kukoricakeményítő, 1 mk aprított tárkony, ecet

Tisztítsuk meg a zöldségeket.
A burgonyát kockára, a répákat karikára, a ceruzababot 3 cm-es csíkokra vágjuk.
A hagymát nagyobb darabokra szeljük.
A zsiradékon dinszteljük meg a hagymát.
Majd szedjük rá a zöldségeket, és folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig dinszteljük őket együtt.
Ekkor öntsük fel 1200-1500 ml vízzel, ízesítsük kedvünk szerint, és alacsony hőfokon főzzük meg a levest.
A végén habarjuk be a keményítős tejszínnel.
TIPP: A hőkiegyenlítés végett a tejszínbe keverjünk 1 merőkanálnyit a meleg levesből, és csak ezt követően adjuk a leveshez.
A legvégén adjuk a leveshez a friss, aprított tárkonyleveleket.
Tálaláskor ecettel meglocsolhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése