2018. január 8., hétfő
2018-01-08-Csirkehúsleves csirkecombból intelligens kuktában és sült csirkecombok olaj nélküli fritőzben
Tegnap idő hiányában egy igen gyors ebédet készítettünk. Most is, mint általában szépen együtt dolgozott a kukta a fritőzzel.
Öt darab csirke alsó combot és az általunk eltett 720 ml-es üveg leveszöldséget, (amely minden hozzávalót tartalmaz) csupán egy szem krumplival, egy gerezd fokhagymával, egy evőkanál kacsazsírral, szemes borssal, sóval, pici kurkumával egészítettünk ki és vízzel felöntve, SOUP/LEVES programon készre főztük.
Egy főtt comb megmaradt a levesbe husinak, négy főtt combot pedig szárnyas fűszersóval megszórva, fél óra pihentetés után, olíva olaj sprayvel befújkálva a fritőzben 190 fokon 16 percig pirosra sütöttünk. (Félidőben egyszer átfordítva). A leves cérnametélttel való befőzése után, az intelligens kukta készített nekünk egy kis rizst köretnek a combok mellé.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése