Látogatók száma

2018. október 20., szombat

2018-10-20-Tésztafőzés ELLÁBAN- Géber Marcsi módra.


Mindig nagyra becsülöm az olyan embereket, akik merik feszegetni a "korlátokat". Ez akár egy egyszerű használati eszköz esetében is igaz, hiszen Ők azok, akik jönnek és megmutatják nekünk azt a fajta "lehetetlent", amit egyébként mindenki elfogad, mivel valahol le van írva. Marcsi hosszú ideje ELLÁBAN készíti el pl. a krumplistésztát is. :) Teszi ezt annak ellenére, hogy a kukta használati utasítása óvva int bennünket bármiféle száraztészta kuktában való elkészítésétől.
Ma én is kipróbáltam Marcsi receptjével és tökéletesen működik a dolog. A szintés ELLÁBAN készített zöldborsópaprikás mellé ellában főztem meg a tésztát. Hálás köszönet Neked Marcsi! :) A tészta állaga tökéletes! Pont olyan, mint amilyennek lennie kell!

És íme a recept betűről-betűre.
Csupán kiegészítem azzal, hogy az un. MILK/TEJ program (ELLA LUX 6-nál) nem egyéb módon értelmezendő, mint a STEAM gomb megnyomására azonnal kijelölődő a FISH/HAL 8 perces programja, amely alkalmas a halon kívül tejforralásra és tojásfőzésre is.

Hozzávalók:

25 dkg jó minőségű száraztészta (nekem most elég volt ennyi)

víz
1 ek. olaj (fél kg-hoz 2 ek)
Elkészítés:
Beletesszük a tésztát a kukta edénybe. Rászórjuk a sót, rátesszük az olajat és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a tésztánkat.

Tej programon főzzük.

Mikor kész, műanyag szűrőkanállal kiszedjük a megfőtt tésztát, vagy edényfogó kesztyűvel kiemeljük az edényt és szűrőbe öntjük a tésztánkat.

Én ebből tésztasalátát készítettem, amihez a maradék leveshúst és sárgarépát használtam fel

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése