2018. október 21., vasárnap
2018-10-21-Mai ebéd-Csirkehúsleves, fokhagymás, parmezánsajtos levesben főtt, majd sült csirkehús olaj nélküli fritőzben.
Most is mint mindig az intelligens kukta és az olaj nélküli fritőz volt segítségünkre.
Az intelligens kuktában főtt csirkehúsleves receptjét már többször megosztottam. Most csak a
levesben megfőtt 4 db. csirke alsócomból és a 2 db. felsőcomból készült fokhagymás, parmezánsajtos csirke receptjét írom le.
Hozzávalók:
- a levesben megfőtt csirkehús (esetünkben 4db. alsócomb és 2 db. felsőcomb)
- 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón áttörve
- 1 teáskanálnyi majoranna
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás sárgája
-só
-bors
- 2 evőkanálnyi reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
A levesben megfőtt csirkehúst a csontokról lefejtjük, feldaraboljuk.
A tejfölt, a két tojás sárgáját, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a fűszereket jól
elkeverjük, majd a masszát a fritőz tálkájára tett csirkehúsokra öntjük, amit előtte kacsazsírral jól
kikentünk. 190 fokon, meleglevegős fritőzben 16-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Mi rizzsel tálaltuk,
amit szintén az intelligens kukta készített el számunkra. Bonthatunk a csirke mellé egy üveg kellemes
Olaszrizlinget, vagy egy kellemes üveg Juhfark bort, amely borok nagyon jól harmonizálnak az így elkészített csirke ízével. :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése