Látogatók száma

2018. október 27., szombat

2018-10-27-Mai ebéd-Kapros cukkinikrémleves Ellában és mákos nudli. / A tésztája kenyérsütőben dagasztva./



Most is mint mindig, jó szolgálatot tett a kukta és a kenyérsütő is.
A leveshez az általunk nyáron eltett cukkini szolgált alapul.

Az alábbi recept szerint készült:

Hozzávalók:
1 közepes db cukkini./esetünkben egy 720 ml-es üveg felkockázott nyáron eltett cukkini/
1 közepes db hagyma /esetünkben saját sóban eltett vöröshagyma/
2 gerezd fokhagyma /esetünkben saját sóban eltett fokhagyma/
1 csokor kapor feldarabolva /esetünkben saját fagyasztóban eltett kapor/
2 ek napraforgó olaj
1 ek ételízesítő
2.5 dl tej
2 dl tejföl
1 csipet szerecsendió
kb 1.5 liter víz
Én a tejföl kivételével a mindent bele technikát alkalmazva elindítottam egy SOUP/LEVES programot.
Amikor a kuktafedő nyithatóvá vált, hozzátettem a tejfölt és botmixerrel pépesítettem a levest.
Mi most a kertből szedett metélőhagymával, parmezánsajttal és levesbetéttel felturbózva fogyasztottuk.

A nudlitésztához szintén az ELLA főzte meg a megmosott, megpucolt, felkockázott krumplit (kb. 80 dkg). 10 perces programon, fél mérőpohár vízzel és egy csapott teáskanál sóval. A meghűlt burgonyát burgonyapasszírozón átnyomtam, majd a kenyérsütőgép üstjébe téve, kb. 40-50 dkg liszttel, egy evőkanál zsírral, vagy olajjal, esetleg még egy csipetnyi sóval nudlitésztát készítettünk. A mi kenyérsütőnknél a 9-es (Nudlitészta) program. A liszt mennyiségét illetően bizonytalan vagyok, ugyanis zacskóból szórtam és annyit, hogy a tészta szépen leváljon a kenyérsütőgép keverőlapátjairól és az üst oldaláról és ne ragadjon, kellemesen nyújtható legyen. Nyújtás után felcsíkoztam és lobogó forró vízben megfőztem a nudlikat. Leszűrés után összekevertem 2 evőkanálnyi olajjal és megszórtam cukrozott mákkal. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése