Látogatók száma

2018. november 29., csütörtök

2018-11-29-Csirke zúzapörkölt tarhonyával, ELLA kuktában.


Egy szintén egyszerű, de nagyszerű étel.
A zúzapörkölt hozzávalói:

70 dkg csirkezúza
2 db vöröshagyma (felkockázva)
1 gerezd fokhagyma összezúzva
0.5 db paprika
1 db paradicsom (felkockázva)
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
0.5 dl víz
0.5 dl vörösbor

Elkészítés:
Én most is mint mindig a mindent bele technikát alkalmazva készítettem el a pörköltet.
Tehát a megtisztított felkockázott, feldarabolt hozzávalókat beletettem a kukta edényébe, ráöntöttem a 0.5 dl vizet valamint
a 0.5 dl bort és 2X pörkölt programon vaj puhára főztem a csirkezúzát. (Ha esetleg kicsit híg lenne a pörköltszaftunk, akkor
nyitott kuktafedőnél főzhetünk el a léből.)

A tarhonya pedig a következőképpen készült:

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya
kb. 6 dl víz
2 evőkanálnyi étolaj
só ízlés szerint

Elkészítés:

A két evőkanál olajon, nyitott kuktafedőnél kézi beállítás mellett megpirítom a tarhonyát, majd felöntöm a 6 dl-nyi vízzel,
beleteszem a sót. Az egészet megkeverem, és lezárt kuktafedőnél 10 percig kézi beállításon készre főzöm. Megvárom, amíg a kukta magától nyitható.
Házi csemegeuborkával, némi kis vörösborral fogyasztottuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése